fbpx

(Dit is een voorbeeld blog voor werknemer bv op een intranet om de drempel om hulp te vragen te verlagen)

Afgelopen maand had ik hem hoor. De maand van de rekeningen. We kennen hem allemaal wel, die ene maand waarin het nog erger lijkt als anders.

De rekeningen blijven maar komen en je geld raakt nog sneller op als anders.

Het begon allemaal met de auto. Die gaf een melding dat hij een beurt moest. Ik heb zo’n auto die dat zelf aangeeft. Handig, maar je weet nooit wanneer dat komt. Dan is bij elke 30.000 km toch makkelijker plannen. Even speuren wat zo’n beurt kost, bijna € 300,-.. Pfff. Maar ok, we maken een afspraak. Uiteindelijk bleek het maar liefst € 525,- te kosten. Niets aan te doen, een auto moet onderhoud. Rekening betaalt.

Paar dagen later ontvang ik een mail van mijn zorgverzekeraar dat er een bericht voor me klaar staat. Het restant eigen risico van 2015 a € 275,- wordt over twee weken van mijn rekening afgeschreven.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dit toch altijd weer balen. Zonde geld.

 

Een week later moet ik mijn fiets naar de fietsenmaker brengen omdat er meerdere spaken los zitten. Voor € 25,- weer klaar. Maar daar houdt het niet mee op want de scooter van mijn man heeft ook kuren. Nog € 40,- erbij…..

Weer een mailtje van mijn zorgverzekeraar. Ik durf al bijna niet meer te kijken. Nu het eigen risico van 2016. Niet de hele € 385,- gelukkig, maar toch weer € 90,-.

En als klap op de vuurpijl scheurt mijn achterband en mag ik een nieuwe set banden om mijn fiets laten zetten a € 100,-.

 

Bijna € 700,- aan noodzakelijk onderhoud van vervoersmiddelen en € 365,- aan eigen risico, totaal meer dan € 1000,- in 1 maand.

Eerder raakte is in paniek wanneer dit gebeurde en dook ik onder de nul. Wat me vervolgens weer maanden  kostte om er bovenop te komen. En heel wat frustratie. Maar nu heb ik gelukkig spaarpotjes. In deze potjes gaat iedere maand een bedrag voor dit soort uitgaven. Zodat het geld er staat wanneer de rekeningen komen en ik dit zonder zorgen kan betalen.

Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook potjes?