fbpx

over Monica

Mijn missie is om te zorgen dat alle Nederlanders financiële rust ervaren, bewust met hun geld omgaan en hun dromen waarmaken.

Ik ben monica helbig

Hoe belangrijk is geld?

Ik groeide op met weinig geld, dat terwijl mijn ouders wel heel hard werkten. We konden veel dingen niet, maar soms dingen ook wel, wat het nog verwarrender maakte. Er werd niet gesproken over geld maar het was veel vaak de oorzaak van onrust. Ik had daar best last van en nam mezelf voor dat ik later nooit een tekort aan geld zou hebben. Ik leerde door, werkte hard en kreeg een goede baan plus bijbehorend inkomen en kon bijna alles doen en kopen wat ik wilde, wat ik dan ook deed. Totdat ik in een burn out terecht kwam. Ik wilde wel ander werk, maar dat kon financieel niet.
De geboorte van mijn zoon zorgde voor een omslag. Hoe belangrijk is geld? Ik besloot in 1 jaar € 10.000,- te sparen, zodat ik op zoek kon naar ander werk. In tegenstelling tot mijn verwachting werd dat een heel leuk jaar. Ook met weinig geld kon ik een leuk leven leiden. Dat had ik niet verwacht.

Grip op Geld

Ik heb graag controle en heb een sterke behoefte aan financiële rust. Gelukkig kon ik financiële zaken goed in beeld brengen. Ik was ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om meer controle te krijgen. Wanneer er iets veranderde maakte ik verschillende scenario’s om inzicht te krijgen en weer die rust over de financiën. Het gaf me grip op mijn geld. Ik zag dat bij veel mensen die grip ontbrak. Daarbij maakte het eigenlijk niet uit hoe hoog hun inkomen was. Het bracht hun veel onrust en zorgde regelmatig voor financiële problemen. Ik begon mensen te helpen met hun financiën en zag hoeveel verschil dat in hun leven maakte. Dit gun ik anderen ook, dit is wat ik ga doen! Dat was het ontstaan van Cijfers & Centen.

Hoe denk je over geld?

Het praktische gedeelte gaf mensen al veel rust en houvast, maar ik kwam erachter dat er nog veel meer speelde bij mensen wanneer het ging over geld. Waarom kan de ene persoon prima rondkomen met een minimum inkomen terwijl de ander met een modaal inkomen in de financiële problemen komt? Er bleek een hele psychologische kant aan te zitten. Hoe je denkt over geld bepaald hoe je met geld omgaat.

Door me hierin te specialiseren kan ik mensen nog beter helpen. Ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken en op een andere manier met geld omgaan. Ik heb het mijn missie gemaakt ze daarbij te helpen.

Budgetcoach sinds

Mensen geholpen

Projecten

Partners

Partners

“Ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken en op een andere manier met geld omgaan.”

Ja ik wil meer rust voor mijn werknemer

99 dingen die je moet weten over werknemers met financiële  problemen