fbpx

opleiding
Geld & grip® trainer

iedereen verdient financiële rust. Help jij mee dit doel te bereiken?

Bijna 30% van de Nederlandse huishoudens heeft financiële problemen. Gemiddeld zitten mensen meer dan 5 jaar in de financiële problemen voordat ze hulp zoeken. Eerder ingrijpen had veel ellende kunnen voorkomen. Daarom maak ik me hard voor echte preventie van financiële problemen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe zorgen over geld je leven kunnen bepalen. Dat is de motivatie geweest om mijn eigen bedrijf te starten als financieel coach. Op basis van mijn eigen ervaringen gecombineerd met alles wat ik geleerd heb over geld en omgaan met geld heb ik de Geld & Grip® training ontwikkelt. Deze training is onafhankelijk onderzocht door de Hogeschool van Amsterdam en effectief gebleken. Mijn missie is dat iedereen in Nederland financiële rust heeft en daar heb ik hulp bij nodig. Daarom wil ik graag meer Geld & Grip® trainers opleiden.

Geld & grip

Geld & Grip is een interactieve training over geld en omgaan met geld. In 7 bijeenkomsten van 3 uur bespreken we vele onderwerpen. De Geld & Grip training gaat daarin een paar stappen verder dan andere trainingen. Het gaat niet alleen om kennis en vaardigheden, maar ook over gedrag en we kijken zelfs naar de oorzaak van dat gedrag. Een uniek onderdeel van deze training is dat het ook aandacht besteed aan geldmindset. Klassieke budgettrainingen bevatten maar 1/3 van de inhoud Geld & Grip training. Op de afbeelding hier onder zie je een tekening van de training. We lichten deze graag toe in een persoonlijk gesprek. Bekijk ook eens de tv aflevering van Geld & Grip in de documentaire serie Armoede de Bass van Oog TV.

Het doel is dat de deelnemer meer grip op zijn geld krijgt. De doelgroep is breed. Het merendeel heeft een beperkt inkomen, maar iedereen is welkom. Met of zonder schulden, jong of oud, met een uitkering of werk enz.

Inmiddels hebben bijna 400 mensen deelgenomen aan de training. Ze geven de training een 8,5

Onderzoek Hogeschool van amsterdam

Drie jaar lang heeft de Hogeschool van Amsterdam de training onderzocht. De conclusie is dat er op verschillende gebieden significante verbeteringen zijn in de financiële situatie van de deelnemers. Direct na de training, maar ook 6 maanden na afloop blijven de verbeteringen grotendeels in stand.
De deelnemers zelf geven ook aan veel geleerd te hebben. Er zijn ook minder deelnemers met een bijstandsuitkering en minder deelnemers in budgetbeheer en bewindvoering, al zijn die aantallen niet significant.

Over mij

Ik ben Monica Helbig, 40 jaar en alleenstaande moeder van een zoon van 8. Ik ben opgegroeid met weinig geld en jarenlang heeft dat mijn leven bepaald. Eerst vanwege het tekort aan geld, later omdat ik geld te belangrijk had gemaakt. Dat leverde me voor mijn 30e een burnout op. Na de geboorte van mijn zoon gooide ik het roer om en startte ik mijn eigen bedrijf met als missie Nederlanders financiële rust te geven. Ik ontwikkel mijn eigen methodes om mensen meer grip op hun geld te geven.

voor wie is deze opleiding?

Voor een ieder die werkzaam is in het sociaal domein en werkt in de preventie, vroegsignalering, schuldhulpverlening of nazorg daarvan.
Dit kan zijn als zelfstandige als in loondienst.

Bijvoorbeeld
* Budgetcoaches
* Budgettrainers
* Schuldhulpverleners
* Bewindvoerders

inhoud van de opleiding

De opleiding heeft 7 opleidingsdagen. Daarnaast is er een jaar begeleiding en coaching inclusief

Dag 1 - Kennis maken met de groep en Geld & Grip. Bijeenkomst 1 van de training - Kennis maken, geldtypes, administratie en kasboek.
Dag 2 - Bespreken huiswerk geldtypes en bijeenkomst 2 over Geldmindset & Geldgewoonten
Dag 3 - Huiswerk geldmindset & geldgewoonten bespreken. Bijeenkomst 3 over schulden & lenen
Dag 4 - Bijeenkomst 4 inzake Budgetteren en bijeenkomst 6 jaarbegroting
Dag 5 - Huiswerk sociale kaart & jaarbegroting bespreken, Bijeenkomst 5 Sparen & Besparen doornemen
Dag 6 - Huiswerk dag 5 bespreken en bijeenkomst 7
Dag 7 - Herhaling alle bijeenkomsten maar ook tijd en aandacht voor werving deelnemers, aanmeld & intake procedure, het voorkomen van uitval.

Na elke bijeenkomst krijg je ook huiswerk mee. Reken op maximaal 4 uur huiswerk per bijeenkomst

Na het volgen van de opleiding ben jij in staat om geheel zelfstandig de geld & grip® training te geven

Praktische informatie en kosten

De investering is € 4995,-, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch
Bij afname van meerdere opleidingen is een korting van toepassing
De opleidingsdata en locatie worden in overleg bepaald

 

meer weten?

Wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact op. Je kunt bellen naar 06 389 00 729 of mailen naar info@cijfersencenten.nl
Op www.geldengrip.nl vind je meer informatie over de training.