fbpx

Online hulpverlening; je ziet het steeds meer. Ook bij Cijfers & Centen is er veel vraag naar online oplossingen. Mede daarom heb ik de E-training Financieel in Balans ontwikkeld. (Lees hier meer)
Waarom is dit zo populair?

1.Anoniem
Schaamte is één van de grootste drempels wanneer het gaat om hulp vragen. Mensen zijn er vaak van overtuigd dat ze het zelf moeten kunnen of zijn bang dat iemand anders een oordeel heeft. Wanneer iemand anoniem mee kan doen met een online training neemt het deze drempel weg.

2. Privacy
Ook hier speelt schaamte en een oordeel hebben een rol, maar toch is het net anders. Je kunt best iemand anoniem mee laten doen. Maar als iemand dan nog wel al zijn (financiële) gegevens moet delen voelt het nog niet veilig. Sterker nog; het voelt minder veilig want nu heb je er helemaal geen zicht op wat mensen met die gegevens doen. In de training van Cijfers & Centen hoeven mensen daarom ook geen zaken te delen. Mag wel natuurlijk.

3. Altijd beschikbaar
De tijd waarin alleen mensen met een uitkering geldproblemen hadden is al lang voorbij. Steeds vaker gaat het om tweeverdieners. Deze mensen willen en/of kunnen niet vrij nemen om naar een training of afspraak te gaan. Hun baan behouden heeft de hoogste prioriteit. Een online training is altijd beschikbaar. Je kunt het volgen wanneer het jou uitkomt in het tempo dat jou uitkomt.

4. Schaarste
Ik schreef er al eens een hele blog over; schaarste. (Lees hem hier) Wanneer iemand naar een training/afspraak moet maar de hele dag bezig is geweest met uitvogelen hoe ze de huur deze maand moet betalen vergeet die persoon de afspraak of meldt zich af. De meeste budgettrainingen hebben te kampen met 50% uitval. Dat is natuurlijk zonde. Online heb dit probleem minder want de kunnen het op hun eigen moment doen.

5. Terugkijken
Je hebt het vast wel eens gehad; dat je niet meer zo goed weet hoe het ook alweer in elkaar zat. Dan is het fijn dat je kunt terugkijken. Of misschien gewoon even om op te frissen of de focus er weer op te krijgen.

 

Meer dan genoeg voordelen dus. Dat verklaart de populariteit.

 

Natuurlijk is het niet altijd de beste oplossing. Wanneer iemand hele grote (financiële) problemen heeft is een andere aanpak nodig. Maar zo’n online training kan de drempel tot het zoeken van hulp wel verlagen en de omvang van het probleem duidelijk maken. Veel mensen onderschatten dit vertelde ik al eens in een blog (lees hem hier)

Hoe denk jij over online hulp?