fbpx

Waarom helpen?

Waarom moet ik helpen?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de schuldproblemen onder werknemers toe nemen. Het ziekteverzuim neemt hierdoor toe. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 verzuimgevallen als achterliggende oorzaak een financieel probleem heeft. Veel werkgevers zijn zich niet bewust van de oorzaken, mede doordat de werknemer door schaamte niet open is over zijn situatie.

Waarschuwingssignalen die vaak worden gemist zijn werknemers die regelmatig kortstondig uitvallen: 50% van die gevallen ontaardt in langdurig verzuim. Loonbeslag is ook een sterk waarschuwingssignaal. De houding van werkgevers is vaak dat het niet hun verantwoordelijkheid is terwijl ze met preventie veel schade kunnen voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de bedrijven te maken heeft met financiële problemen van werknemers. Schatting van de werkgevers is dat deze medewerkers 20 tot 25% minder productief zijn. Hierin is ziekteverzuim meegenomen, maar ook onder werktijd bellen met schuldeisers, concentratieproblemen en het maken van fouten.  Op basis van een modaal salaris (€35.500) is dit circa € 8000-8500,- per jaar.

Werkgevers denken vaak dat een Gemeentelijke Kredietbank (GKB) deze mensen helpt, dat doen ze ook maar de drempel voor werknemers om naar een GKB te gaan is vaak heel groot. Dit stellen ze zo lang mogelijk uit. De werkgever heeft de kans om eerder in te grijpen.

Lees ook de blog; "Vijf redenen om als werkgever te investeren in de financiële gezondheid van je werknemer" die ik hier over geschreven heb.

Waarom een budgetcoach?
• Een werknemer zonder geldzorgen zit beter in zijn vel;
• Herstel productiviteit;
• Minder kans op fraude en diefstal;
• Ontlasten HR;
• Voorkomen conflicten;
• Minder ziekteverzuim.

Vragen of meer informatie? Neem dan contact op!
In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik uit wat ik voor u en uw werknemers kan betekenen.