fbpx

Voor Werkgevers

waarom moet ik, als werkgever, helpen?

Een werknemer met financiële problemen kost de werkgever geld. Het NIBUD geeft aan dat dit € 13.000,- per jaar is. Een werknemer met financiële problemen meld zich bijvoorbeeld vaker ziek en is minder productief.
62% van de werkgevers heeft te maken met werknemer(s) met financiële problemen. 42% van aanmelders bij de schuldhulpverlening heeft inkomen uit werk en 34% heeft een modaal inkomen of hoger.
Als werkgever heb je een belangrijke signaalfunctie en kun je erger voorkomen.

Vragen of meer informatie? Neem dan contact op.
In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik uit wat ik voor jou en jouw werknemers kan betekenen.

Waarom een financieel coach?

• Een werknemer zonder geldzorgen zit beter in zijn vel • Herstel productiviteit • Minder kans op fraude en diefstal • Ontlasten HR • Voorkomen conflicten • Minder ziekteverzuim

Financiële rust voor jouw werknemer

Een E-book met 99 dingen die je als werkgever moet weten over werknemers met financiële problemen

een e-training:

Wat is een e-training?

Een E-training is een online training. Deze kan de deelnemer in zijn eigen tempo, anoniem, in zijn eigen huis op zijn eigen manier volgen. Cijfers & Centen was de eerste die deze laagdrempelige manier van trainen op het gebied van financiën aanbied. De trainingen zijn praktisch maar er is ook veel aandacht voor mindset. Deze bepaald namelijk je gedrag en je gedrag beïnvloed je financiële situatie. Alleen door de oorzaak aan te pakken behaal je langdurig resultaat. E-trainingen zijn preventief of als nazorg in te zetten. 

Hoe werkt een e-training?

De deelnemer meld zich aan en krijgt persoonlijke inlogcodes. De deelnemer volgt de lessen op zijn eigen tempo. Gedurende de training krijgt de deelnemer  emails. Zo wordt hij regelmatig herinnert aan zijn deelname. Na afloop van de training blijft de informatie nog een aantal maanden beschikbaar.

overzicht e-trainingen

Financieel in Balans

In 30 dagen leert de deelnemer niet alleen de geheimen van een stressvrije financiële levensstijl, maar ook hoe ze grip op  geld kunt krijgen, hoe ze geld kunnen overhouden en hoe ze de stress onverwachte rekeningen kunnen voorkomen.

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 8. Ze geven aan weer rust te hebben over hun financiën.

Eerste Hulp bij Betalingsproblemen

Deze training is er voor iedereen die één of meer betalingsregelingen heeft of heeft gehad of die het lastig vindt om rond te komen. De deelnemer leert in 8 stappen grip op zijn geld krijgen. De training is praktisch en de opdrachten zijn makkelijk toe te passen.

De trainingen bestaan uit:

N

Budget opstellen

Ook voor de leuke dingen is aandacht. Hoe stel je ook daar een budget voor op, zodat je niet alles hoeft op te offeren.
N

Schulden in kaart

Breng je schulden in kaart en praktische handreikingen om van je schulden af te komen. Zodat het niet meer als een molensteen om je nek hangt.
N

Focus

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst? Wat wil je bereiken in je leven? En vooral kijken naar de mogelijkheden om ze waar te maken.
N

Verandering

Zo ineens kan je financiële sitautie veranderen. Hoe kun je moeiteloos van koers wijzigen en anticiperen op veranderingen.

trainingen

Training Geld & Grip

In 7 bijeenkomsten leert de deelnemer alles over geld en omgaan met geld. Deze training is geschikt voor mensen met financiële problemen maar kan ook ingezet worden als preventiemiddel. Het is een praktische en interactieve training waarbij mensen niets hoeven te delen over hun eigen financiële situatie.
Voor meer informatie over deze training kijk bij het Project Geld & Grip. Deze training kan ook bij uw bedrijf of instelling gehouden worden.

Maatwerktrainingen

Naast Geld & Grip kunnen er ook maatwerktrainingen gemaakt worden. Wilt u alle managers trainen hoe om te gaan met werknemers met financiële problemen, of heeft u werknemers die om wat voor reden dan ook (pensioen, boventalligheid) een lager inkomen krijgen?
Cijfers & Centen ontwikkelt trainingen geheel afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

workshop maak je eigen jaarbegroting

Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht te geven als je zou doen wanneer je een eigen bedrijf zou hebben. Het maken van een begroting klinkt misschien heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Wij nemen je mee hoe je dit stap voor stap kunt doen.

Voordelen van een eigen jaarbegroting

N

Overzicht en inzicht

N

Geld over

N

Gemakkelijk te beheren

N

Dure en goedkope maanden

N

Waaraan besteden

N

Alles bestaald?!

N

Hoeveel te besteden

Workshop: Rondkomen, dat kan jij ook!

Voor veel mensen is rondkomen lastig. Hoe zorg je ervoor dat jij elke maand zonder zorgen rond komt én ook nog geld overhoudt voor leuke dingen?

Geldspel, wat is jouw financiële mindset?
We beginnen met het geldspel. Houd jij meer of minder over dan waar je mee begon? Hoe gedraag jij je en hoe gedraagd de ander zich tijdens het spel. Wat zegt dat over jou en jouw overtuigingen over geld? Welke overtuigingen heb je? Welk gedrag komt daaruit voort? Hoe pas je dat gedrag aan wanneer je dat nodig vindt?
Hoe praat ik met mijn werknemer over zijn financiële problemen?

Voornamelijk door het taboe op praten over financiën en schaamte geven werknemers met schulden moeilijk hun problemen bloot. Terwijl het wel heel belangrijk voor jou als werkgever is om te weten wat er speelt met je werknemer. Zeker wanneer je hulp wilt bieden. In deze workshop bespreken we de drempels die werknemers ervaren en hoe je ze hier overheen helpt. We houden het niet alleen bij bespreken maar brengen het ook in de praktijk. Wat zijn de do’s & don’t?

Persoonlijke begeleiding

Werken aan overzicht

Persoonlijke begeleiding wordt vaak ingezet wanneer er al enige vorm van financiële problemen zijn. Tijdens de persoonlijke begeleiding wordt er samen met de werknemer gewerkt aan overzicht, inzicht en de zelfredzaamheid van de werknemer. Het kan gaan om eenmalig de zaken op een rijtje te zetten, maar ook langere begeleiding is mogelijk. Hier onder een overzicht van mogelijkheden. Natuurlijk is ook hier maatwerk mogelijk.

overzicht persoonlijke begeleiding

budgetplan maken

Budgetplan maken

De meeste mensen hebben geen inzicht in hun inkomsten, uitgaven en schulden. Het budgetplan geeft dit inzicht.

 • Maken budgetplan met de klant
 • Extra inkomsten bepalen
 • Besparen bepalen
 • Intensieve beoordeling van alle lasten
 • Vergelijking met gegevens Nibud
 • Nazorggesprek

Van de medewerker wordt voorbereiding verwacht.

€299,-

Budgetplan plus

Hetzeflde als Budgetplan Maken, met daarbij 1 coaching/regel gesprek.
Tijdens het maken van het budgetplan komen er vaak zaken naar boven die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld afspraken met schuldeisers, aanvragen extra inkomensbestanddelen, aanvragen toeslagen, bespaarmogelijkheden verzilveren etc. In het extra gesprek help ik de klant hierbij.

€399,-

Langere Persoonlijke Begeleiding

In sommige gevallen zal het maken van een budgetplan niet voldoende zijn en heeft de werknemer meer nodig. Een geheel op de werknemer afgestemd plan van aanpak is de basis van het persoonlijke begeleidingstraject. Indicatie van de kosten van een traject, per werknemer zal een offerte opgemaakt worden op basis van de persoonlijke situatie.

6 maanden € 999,-
9 maanden € 1.399,-
12 maanden € 1.749,-

Preventie

Herkennen van problemen

Het vroegtijdig herkennen van financiële problemen bij werknemers kan veel ellende voorkomen. Een van signalen is loonbeslag. Hierdoor raken werkgevers direct betrokken bij de schuldenproblematiek. De financiële problemen zijn dan vaak al redelijk vergevorderd. Maar er zijn meer signalen waar je alert op kunt zijn, zodat je eerder actie kunt ondernemen:

 • De werknemer leent geld van collega’s
 • De werknemer verzoekt om een lening of een voorschot
 • Toename van ziekteverzuim
 • De werknemer belt met schuldeisers en/of deurwaarders
 • De werknemer verzoekt om hulp bij het oplossen van problemen
 • Fraude of diefstal
 • De werknemer is stressgevoelig of heeft concentratieproblemen
 • De werknemer verzoekt om extra werkuren

Wat kun je als werkgever doen?

Uit onderzoek blijkt dat een life-event een trigger van financiële problemen is. Mensen staan te weinig stil bij de financiële veranderingen en als ze daardoor grip verliezen op hun geld, is de kans groot dat er financiële problemen ontstaan. Als werkgever kun je op verschillende manieren kouw werknemers ondersteunen. Het beste is natuurlijk problemen voorkomen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld rond een life-event van uw werknemer navragen of hij of zij het financieel redt en verwijzen naar een budgetcoach. Voorlichting en begeleiding bij een life-event kan veel ellende voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Echtscheiding
 • Op jezelf gaan wonen
 • Kinderen krijgen
 • Verhuizen
 • Overlijden

Ook uitstromende werknemers kun je de begeleiding van een budgetcoach aanbieden om financiële problemen te voorkomen. Denk hierbij aan werknemers die:

 • met pensioen gaan
 • boventallig zijn
 • arbeidsongeschikt raken

Financiële rust voor jouw werknemer

Een E-book met 99 dingen die je als werkgever moet weten over werknemers met financiële problemen

neem contact op

15 + 8 =