fbpx

trainingen

Training Geld & Grip

In 7 bijeenkomsten leert de deelnemer alles over geld en omgaan met geld. Deze training is geschikt voor mensen met financiële problemen maar kan ook ingezet worden als preventiemiddel. Het is een praktische en interactieve training waarbij mensen niets hoeven te delen over hun eigen financiële situatie.
Voor meer informatie over deze training kijk bij het Project Geld & Grip. Deze training kan ook bij uw bedrijf of instelling gehouden worden.

Maatwerktrainingen

Naast Geld & Grip kunnen er ook maatwerktrainingen gemaakt worden. Wilt u alle managers trainen hoe om te gaan met werknemers met financiële problemen, of heeft u werknemers die om wat voor reden dan ook (pensioen, boventalligheid) een lager inkomen krijgen?
Cijfers & Centen ontwikkelt trainingen geheel afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

overzicht workshops

workshop maak je eigen jaarbegroting

Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht te geven als je zou doen wanneer je een eigen bedrijf zou hebben. Het maken van een begroting klinkt misschien heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Wij nemen je mee hoe je dit stap voor stap kunt doen.

Voordelen van een eigen jaarbegroting

N

Overzicht en inzicht

N

Geld over

N

Gemakkelijk te beheren

N

Dure en goedkope maanden

N

Waaraan besteden

N

Alles bestaald?!

N

Hoeveel te besteden

Rondkomen, dat kan jij ook!

Voor veel mensen is rondkomen lastig. Hoe zorg je ervoor dat jij elke maand zonder zorgen rond komt én ook nog geld overhoudt voor leuke dingen?

Geldspel, wat is jouw financiële mindset?
We beginnen met het geldspel. Houd jij meer of minder over dan waar je mee begon? Hoe gedraag jij je en hoe gedraagd de ander zich tijdens het spel. Wat zegt dat over jou en jouw overtuigingen over geld? Welke overtuigingen heb je? Welk gedrag komt daaruit voort? Hoe pas je dat gedrag aan wanneer je dat nodig vindt?
Hoe praat ik met mijn werknemer over zijn financiële problemen?

Voornamelijk door het taboe op praten over financiën en schaamte geven werknemers met schulden moeilijk hun problemen bloot. Terwijl het wel heel belangrijk voor jou als werkgever is om te weten wat er speelt met je werknemer. Zeker wanneer je hulp wilt bieden. In deze workshop bespreken we de drempels die werknemers ervaren en hoe je ze hier overheen helpt. We houden het niet alleen bij bespreken maar brengen het ook in de praktijk. Wat zijn de do’s & don’t?

neem contact op

13 + 10 =

neem contact op

7 + 4 =